De uitbetaling van roulette

Vaak speel je roulette om een leuke avond te hebben in het casino met je vrienden of om gewoon lekker een relaxte avond achter je laptop te hebben na een lange werkdag. Maar het verdienen van een zakcentje is natuurlijk iets waar je stiekem op hoopt wanneer het roulette wiel begint te draaien! Bij roulette wordt je op verschillende manieren uitbetaald op basis van je inzet. Weet je nog niet precies hoe dit in elkaar zit? Lees dan snel verder want in dit artikel staat alle informatie over de uitbetaling van roulette!

De hoogste uitbetaling die mogelijk is

Het winnen van een groot geld bedrag tijdens een potje roulette is alleen mogelijk als je inzet gebaseerd is op enkel één getal. Stel je zet 2 euro in op het getal 12. De croupier geeft een gooi aan het roulettewiel en deze begint snel rond te draaien. Ja hoor, de kogel komt op het getal 12 terecht. Dit betekent dat je wel 35 keer je inzet wint! Reken maar uit, 2 x 35 = 70. Je wint dus 70 euro + je 2 euro inzet. In totaal heb je 72 euro in je zak zitten. Niet verkeerd hé, voor het spelen van één rondje roulette! Dit is dus de hoogste uitbetaling bij roulette. Maar er is nog meer.

Split – 17 x

Als je inzet op twee getallen zorgt dat voor het uitbetalen van 17 keer je inzet. Dus als je bijvoorbeeld 2 euro inzet op het getal 4 en 8 is de kans twee keer zo groot dat de kogel op één van die getallen valt. Stel dat je kogel op de 4 of de 8 komt dan win je dus 17 x 2. Dit is 34 euro! Deze inzet heet ‘Split’. Je winkans is groter maar je wint minder geld dat dat je inzet op één getal in plaats van twee.

Street – 11 x

Bij street zet je in op drie getallen. Weer een voorbeeld; Je zet 4 euro in op de getallen 13, 18 en 20. Het roulettewiel wordt weer rondgedraaid door de croupier. Het is spannend. Je hebt geluk want de kogel komt op de 18 (had ook dus 13 of 20 kunnen zijn) terecht! Met de street krijg je je inzet 11 keer uitbetaald. Dus dan wordt de rekensom 11 x 4 = 44 euro.

Corner – 8 x

Dan komen we bij de corner. Bij je corner wordt je inzet 8 keer uitbetaald. Bij corner plaat je je inzet op vier verschillende getallen. Stel je zet 2 euro in op de getallen 6, 24, 15 en 27. De kogel valt op een van je gekozen getallen. Dan is de rekensom 8 x 2 = 16 euro.

Sixline – 5 x

Je speelt bij sixline een blok van 6 getallen. In dit geval win je 5 keer je inzet.

Dozen – 2 x

In het Nederlands is dit een dozijn. Je hoeft niet alleen getallen te kiezen voor de uitbetaling. Je kunt ook op dozijnen spelen. Bij dozijnen word je inzet twee keer verdubbeld.

1-18 & 19-36 – 1x

Ook kun je ingezet hebben op de eerste 18 getallen. Of je kunt ingezet hebben op de laatste 18 getallen. Je winkans bij deze zet is 50 procent dus je uitbetaling is één keer je inzet.

Even & Oneven – 1 x

Als je inzet op even of oneven, geeft dat dezelfde betaling als bij roulette; Je kunt er maar één keer je inzet mee winnen.

Black & Red – 1 x

Je kan ervoor kiezen om op een kleur te gaan spelen. Je kunt kiezen uit rood of zwart. Ook bij deze zet krijg je je inzet maar 1 keer uitbetaald. 

Zoals je waarschijnlijk wel kunt lezen gaat het allemaal om het nemen van risico. Hoe groter je risico, hoe meer winst je uit het spel kan halen. Als je voor het meeste risico kiest kun je dus wel 35 keer je inzet winnen! Maar je kunt ook kiezen voor een veilig spel roulette en dan heb je kans dat je maar 1 keer je inzet wint. Wat je ook doet, hoop ik dat je altijd veel plezier haalt uit het spel roulette!